Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@08:28:41 GMT

فرهاد ورهرام با سگ تازی به سینماحقیقت می‌آید

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۹۱۹۹

فرهاد ورهرام با سگ تازی به سینماحقیقت می‌آید

​فرهاد ورهرام مستندساز پیشکسوت سینمای ایران، جدیدترین اثر مستند خود را با موضوع سگ‌های تازی کلید زده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، «فرهاد ورهرام» درباره‌ی مستند تازه‌ی خود توضیح داد: یکی از دوستانی که سال‌ها درباره‌ی پرورش سگ تازی کار می‌کرد، خانومی آلمانی را به من معرفی کرد که همسرش سال‌های سال در زمینه‌ی فرهنگ تازی کار کرده و انجمنی هم با این موضوع راه انداخته بود! 



وی افزود: پس از بررسی زندگی این خانم متوجه شدم که وی در روزگار جوانی کارمند سفارت آلمان در ایران بوده و اتفاقی با آقای تامپاشیان آشنا می‌شود و پس از ازدواج با او در ایران می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مستندساز درباره‌ زندگی «لئون تامپاشیان تمپ» گفت: پس از حادثه 19 اکتبر و جنگ‌های داخلی روسیه، دو نفر به ایران مهاجرت می‌کنند؛ یکی مارکوف که معمار معروفی می‌شود و دیگری تامپاشیان که مدتی در ایران می‌ماند و بعد به آلمان می‌رود. همزمان با ظهور نازی‌ها در آلمان، تامپشیان دوباره به ایران بازمی‌گردد. پس از چند سال قصد سفر به نیوزیلند می‌کند و برای دریافت ویزا به عراق می‌رود. آن جا مدتی از سگ‌های تازی یکی از شیوخ عرب نگهداری می‌کند. هنگام کودتای عراق به ایران بازمی‌گردد و شروع به جاده‌سازی می‌کند. او پس از افزایش سرمایه و ازدواج با مارگرت هوتمان، به مراقبت از سگ‌های تازی ادامه می‌دهد. اکنون که آقای تامپاشیان سال‌هاست فوت کرده، همسرش به تربیت تازی ادامه می‌دهد.


ورهرام درباره‌ی نام مستند تازه‌اش اظهار کرد: این خانم خانه‌ای کوچک در ایران دارد و این روزها بیشتر در آلمان به سر می‌برد، چون می‌خواهد او را در کشور خودش دفن کنند، به همین دلیل اسم فیلم را «مرگ در وطن» گذاشتم.



وی درباره مراحل تولید این مستند توضیح داد: فیلمبرداری «مرگ در وطن» در کردان، کرج و قزوین انجام شده است؛ همینطور در کردستان که یکی از مهم‌ترین مناطق در پرورش سگ تازی است، با افراد مهم در این زمینه مصاحبه‌هایی داشتیم. قسمت پایانی فیلمبرداری هم قرار بود در خاش انجام شود که متاسفانه به دلیل تصادفی که رخ داد، به تعویق افتاد و در حال هماهنگی هستیم این بخش را که اصلی‌ترین سکانس فیلم هست، در نقطه دیگری از بلوچستان انجام دهیم.



این مستندساز با تاکید بر این که تمامی اسناد مربوط به تازی را از موزه‌های مختلف جمع‌آوری کرده است، تصریح کرد: «مرگ در وطن» تاریخچه‌ای از آدم‌هایی است که در حوزه تازی کار کردند. این حیوان برای اولین بار در فلات ایران پرورش داده شده است و بهترین تازی‌های دنیا، تازی‌های ایرانی هستند.



به گفته ورهرام، این مستند برای شرکت در سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت آماده می‌شود و در صورت پذیرش، برای نخستین بار در این رویداد نمایش داده خواهد شد.



در خلاصه موضوع مستند «مرگ در وطن» آمده است: این مستند ضمن اشاره به زندگی خانواده تامپاشیان و سال‌ها فعالیت آنها در جهت حفظ و پرورش سگ‌های تازی، به تلاش آن‌ها برای بقا و حفظ گونه‌ای با ارزش از میراث طبیعی ایران می‌پردازد. خانم مارگرت هوتمان اکنون بیش از 90 سال سن دارد و پس از سال‌ها زندگی در ایران قصد دارد به کشورش آلمان بازگردد...



عوامل تولید این مستند عبارتند از: طراح، کارگردان و تهیه‌کننده: فرهاد ورهرام، پژوهش: علی گلشن، فیلمبردار: رضا تیموری، تصاویر هوایی: سامان لطفیان، صدابردار: امید کریم، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی
 

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: امام رضا ع سازمان بهزیستی روزنامه دهه کرامت شیراز خراسان جنوبي بیانیه گام دوم انقلاب خراسان جنوبی نماینده ولی فقیه در هرمزگان فرهاد ورهرام سینماحقیقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۹۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد

پس از جنگ جهانی دوم، اتحاد جماهیر شوروی قصد داشت، بخش‌هایی از ایران را از طریق گروه‌های وابسته‌اش تجربه و به خود الحاق کند. فرقه دموکرات آذربایجان | آذربایجان دموکرات فرقه‌سی، گروهی تجریه طلب بود که سه ماه پس از فرمان محرمانه دفتر سیاسی کمیته مرکزی اتحاد شوروی در ۱۲ شهریور ۱۳۲۴ - پایان جنگ جهانی دوم- در تبریز با انتشار بیانیه‌ای ۱۲ ماده‌ای به زبان‌های ترکی و فارسی به رهبری جعفر پیشه‌وری و همراهی چندین تن دیگر اعلام موجودیت کرد. این گروه به سرعت با تمرکز بر قوم گرایی و با حمایت شوروی شروع به شکل دادن ارتش محلی نمود، اما پس از سفر قوام به شوروی و وعده امتیاز نفت شمال به استالین، روس‌ها از آذربایجان خارج شدند و تشکیلات پیشروی را جمع کردند. جهانشاهلو افشار، معاون پیشه وری روایت می‌کند که او و پیشه وری را به کنسولگری روسیه احضار کردند و به آن‌ها اخطار دادند، باید از تبریز به باکو بروند و وقتی با عصبانیت و مقاومت جعفر پیشه وری مواجه شدند، سرهنگ شوروی در را باز می‌کند و به او می‌گوید: «سَنی گَتیرَن، سنَ دِییر گِت | کسی که تو را آورده، به تو می‌گوید برو». اکنون در تابناک، تصاویر استقرار و لشکرسازی پیشه وری در آذربایجان، سخنان معاون پیشه وری و تصاویر خروج نیرو‌های شوروی و وابستگان تجزیه طلب‌شان در ایران را پس از فرمان شوروی در تابناک می‌بینید.

 

 

تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد

نبرد استالین گراد | Battle of Stalingrad یکی از طولانی‌ترین، مهلک‌ترین و سرنوشت سازترین نبرد‌های جبهه شرقی جنگ جهانی دوم بود. در این نبرد، نیرو‌های ورماخت و متحدانش که در جریان تهاجم آلمان به شوروی، به منظور سلطه بر شهر استالینگراد در کرانه رود ولگا، به آن یورش برده بودند، پس از چندین ماه درگیری خونین، با ضد حمله ارتش سرخ به محاصره درآمدند تا در نهایت سوم فوریه ۱۹۴۳ میلادی شکست خورده و فیلدمارشال فریدریش پائولوس، فرمانده ارتش ششم ورماخت به همراه ۲۵۰۰ افسر عالی‌رتبه از جمله ۲۵ ژنرال و بیش از صدهزار درجه دار و سرباز تسلیم ارتش سرخ شدند. از این نبرد با ۲.۲ میلیون سرباز در دوران درگیری و ۱.۲ تا ۲ میلیون کشته و زخمی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و خونبارترین درگیری‌های نظامی تاریخ و نقطه بازگشت جبهه شرقی یاد می‌شود. تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد را می‌بینید.  

 

گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند

بنوموسی سه پسر موسی بن شاکر خراسانی به نام‌های محمد، احمد و حسن از دانشمندان ایرانی قرن نهم میلادی (قرن سوم هجری) و از پیشروان نهضت ترجمه بودند. آنها اختراعات زیادی در مهندسی مکانیک سیالات و اتوماسیون داشته‌اند که بعدها توسط دانشمندان اروپایی مورد اقتباس قرار گرفته است. یکی از اختراعات آنها گرامافونی بود که با قدرت آب کار می‌کرد. این گرامافون در اروپا بازسازی شده و براساس طرح‌هایی ساخته شده که مکانیزم فعالیتش را می‌بینید. 

 

 

آبادان در بیش از یک قرن پیش

آبادان یک قرن پیش درگیر توسعه متاثر از شکل گیری صنعت نفت ایران بود که تحت کنترل انگلیس قرار داشت. نخستین پالایشگاه خاورمیانه در ۱۲۹۱ در آبادان افتتاح شد که در پی آن بسیاری از نخستین‌ها در آبادان احداث شد. تصاویری که از آبادان در سال ۱۲۹۹ یعنی بیش از پیش ثبت شده توسط دفتر مولتی مدیای «تابناک» با هوش مصنوعی بازسازی و ارتقای کیفیت داده شده است. این تصاویر مردم را در حال فعالیت در صنعت نفت آبادان به همراه تصاویری از حرکت قطار و حرکت قایق‌ها در رود کارون ثبت کرده است که در «تابناک» می‌بینید.  

 

 

پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی

برخی سلطنت طلب‌ها از جمله رضا پهلوی پسر محمدرضا پهلوی در سال‌های اخیر و به خصوص پس از تحریم‌های گسترده ایران در دو دهه اخیر که شرایط را برای مردم بسیار سخت کرد، از ژاپن و کره جنوبی شدن ایران، در صدور تداوم حکومت پهلوی سخن گفته‌اند. شاپور بختیار آخرین نخست وزیر پهلوی به این پرسش پاسخ داده بود. می‌بینید و می‌شنوید. 

دیگر خبرها

  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش
  • نکونام قهرمانی استقلال را قطعی کرد (ویدیو)
  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • اگر گلبال به پارالمپیک نمی‌رفت، آسیب بیشتری می‌دید
  • عکس‌| رئیس سابق فدراسیون کشتی در آلمان بستری شد
  • مسی بازیکن ماه لیگ آمریکا شد؛ یکه‌تازی فوق‌ستاره در ینگه دنیا
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • فرصت ویژه جواد نکونام برای شکستن رکورد فرهاد مجیدی